King 5.64 software

Supportvraag

King 5.64 Download

Je vindt hieronder de nieuwste King5 download: King 5.64a1

blanco

King5 Download & Instructie

Download King 5.64a1 alleen als je beschikt over licentiegegevens voor release 5.64a

Voor King 5.62a2 zijn geen aparte licentiegegevens nodig. De laatst uitgegeven licentie voor 5.62a kun je voor alle 5.62a-releases gebruiken.

1.

Controleer hier de Systeemeisen en Bekende problemen voor King 5.64a

en de Bekende problemen.

2. Maak een  goede back-up van alle bestanden in de King-datamap (dus van alle Kingadministraties inclusief Qsysteem).
3.

Controleer in King via HELP > INFORMATIE OVER KING, VERSIE INFO met welke versie nu gewerkt wordt, en kies hieronder de volgende stap.

• Indien je momenteel met King 5.59a, 5.60a of 5.61a werkt, kun je direct doorgaan naar stap 4.
  • Indien dit met King 5.48a (5.48.1050.1) of hoger is, dan kun je direct naar punt 4 gaan.
  • Is een lagere King-versie geïnstalleerd, raadpleeg dan in de juiste Update-handleiding: Stand-alone of Netwerk, het conversieschema voor de tussenstappen.
    Zie hieronder de tab ‘Handleidingen installatie & update’ .
  • Zorg er ook voor dat al je administraties zijn omgezet naar je huidig werkende King-release, voordat je de nieuwste software gaat installeren en King gaat updaten.
    NB. als King is geüpdatet naar de nieuwste versie dien je ook altijd je administraties bij te werken naar deze nieuwste update.
4.

Download de programmatuur van King 5.64a

NB. King is niet te downloaden via Internet Explorer. Gebruik voor de download Microsoft Edge of een andere webbrowser.

5. Kijk hieronder bij de ‘Handleidingen installatie & update’ voor het juiste installatiedocument en volg de instructies.
6. Indien gebruik wordt gemaakt van KingWebservices dient ook deze te worden geüpdate.
Zie hiervoor de pagina Download King Webservices.

Release Notes 5.64

Kijk hier voor de Release notes 5.64a1 (mp4)

Kijk voor een pdf-document met meer uitleg: Nieuwe functionaliteiten in King 5.64a1.

Opgeloste bugs en gerealiseerde wensen in King 5.64a1

Module

Omschrijving

Aanmaken betalingsopdrachten Betalingsopdrachten | Kolom Onderweg niet zichtbaar – In licentie gekoppeld aan Auto Incasso
Aanmaken incassovoorstellen Waarschuwing voor ongeldige machtiging bij aanmaken voorstel als OSP factuursoort Standaard heeft
Abonnementen Nieuwe contractperiode wordt niet goed bepaald –> oude prijzen
Abonnementen Abonnement: Brutoregeltotaal in Tab Totaal wordt niet bijgewerkt
Afdrukken openstaande orders Ctrl-P (afdrukken) werkt niet sinds 5.59 bij Openstaande orders van debiteuren
Afdrukken pakbon Wens: mogelijkheid tot afdrukken CBS gegevens van Land van oorsprong en Land van productie
Afdrukken serienummers per partij Het rapport ‘Serienummers per partij’ bestaat wel maar kan nergens worden afgedrukt
Afdrukken verzamellijst Wens: THT-datum afdrukken op verzamellijst
Algemeen Wens: Doorklikmogelijkheden vanuit de grafische weergave in de Dashboard
Algemeen Extra infovenster wordt niet onthouden bij aangepaste werkbalk, na opnieuw opstarten is hij weer uit balk.
Algemeen Wens: Vanuit archiefstuk meerdere stuknummers kunnen koppelen
Algemeen Artikel niet meer bereikbaar met F8 in Offertes
Algemeen Wens: Financiële dashboard – Omzet over de laatste 3 jaar ipv 2 jaar
Algemeen Eigen bankrekening komt niet in de UBL factuur
Algemeen King vensters komen onder de Windows taakbalk
Algemeen Wens: vanuit info voorraadaantallenvenster voorraad in de tijd kunnen oproepen.
Algemeen Uitklapper bij aanpassen en dan opslaan productieorder
Algemeen Bij ‘Voorraad in productie’ staat 2x het voorraadaantal dat in productieorders staat
Algemeen XML import orders neemt aantallen niet goed mee
Algemeen Weborders worden ongewenst vrijgegeven voor verzamellijst
Artikelenstambestand Wens: in zoekvenster kunnen zoeken op Tekst op factuur
Artikelenstambestand Wens: opmerkingveld bij ean-code
Artikelenstambestand Wens kost en verkoopprijs zichtbaar maken in het artikel browse scherm
Artikelenstambestand voorraadmutatiebrowse laten openen met de data van de afgelopen 12 maanden via voorraadverloop per periode tile
Bankrekeningen verwerken bankafschrift: referentie vooruitbetaling default verkeerd?
Dagboekmutaties Wens: Dagboekmutaties per boekstuk kunnen zien, naast per boekstuknummer
Export orders XML XML-import/export artikelen: ontbrekend veld produceren via directe productie
Grootboekmutaties Wens: Omschrijving journaalpost weergeven bij info grootboekmutaties
Historische magazijnontvangsten Andere resultaten bij ‘t/m 31-12-2020 in boekjaar 2021 t.o.v. dezelfde gegevens in boekjaar 2020’.
Info artikelen Wens: Info artikelen – kunnen zoeken op EAN-code
Info projecttotalen Sommige projecten met mutaties worden niet getoond bij info projecttotalen
Inkoopfacturen Sortering kolommen binnengekomen ontvangst van leverancier wordt niet onthouden
Installatie Outlookkoppeling Sinds 5.63 werkt Outlook koppeling niet optimaal
Invoeren bestellingen F9 werkt niet meer bij overnemen vorige bestelregel in 5.63
Invoeren boekingen In Bankboek opent een leeg Openstaande-posten-venster, ondanks OSP’s
Invoeren orders Wens: zoekvenster artikelen verkoop – kunnen zoeken op EAN code
Invoeren orders Paneel Referentie opent steeds met bepaalde grootte, ook na resizen
Invoeren orders Verplichte vrije rubriek blijft melding geven dat deze ingevuld moet worden – waarde wordt weggehaald
Invoeren orders Leverdatum verstreken indien geen datum ingevuld
Invoeren orders Wens: ‘Aantal deze levering’ autom. vullen met beschikbare voorraad
Jobs Verzamellijst via jobs: Onterechte melding bij instellen verwerking dat men geen rechten heeft
Jobs Jobscript: verwerkingsverslag bijwerken bij script verwerking
Koppeling webwinkel SOAP Prijsafspraken worden niet gesynct na toewijzen artikel/debiteur aan webshop
Logboek Logboek Verwerken banktransacties- niet gestart; reeds up-to-date
Magazijnontvangsten Enter tab volgorde bij invoeren ontvangst niet goed
Magazijnontvangsten Melding Invalid value for field ‘Partijnummer’ bij kiezen artikel in magazijnontvangst
Offertes offertes en offerteversie – is not a valid integer value bij grdBrowse
Offertes Btw-code wordt niet gevuld in de offerte-regel als de debiteur geen btw-code heeft
Offertes Offerte versie in afdrukformaat geeft verkeerde extensie in documentnaam
Offertes Uitgebrachte offerte van relatie naar debiteur overzetten – waarbij alle offertes van die relatie ook op die deb gezet worden
Onderhoud recepten Wens: Kunnen zoeken op Begint met/Bevat bij recepten en productieorders
Productie-orders Wens: Meerdere productieorders aanmaken o.b.v. 1 recept obv op te geven aantal
Productie-orders De 2e specificatieregel in de productie-order (bijv. voor serienummers) kan niet meer aan verkooporder worden gekoppeld
Telebankieren Info regels>verwerken: na annuleren en terugkeren naar vorige transactie met pijltje, volgt de melding dat er alleen in geselecteerde boekjaar mag worden geboekt
Telebankieren verwerken ERA bestand per boeking erg traag (8 tot 12 sec.)
Telebankieren Automatisch verwerken levert ongewenste Locks en werkt vertragend
Uitleverhistorie Wens: Land van Oorsprong in uitlever en factuurhistorie
Visuele componenten Uitklapper bij toevoegen 2e orderregel op PC met beeldscherm op grootte 125%
Webservices algemeen Nieuwe webservice Bestelling_Bestelregel_tussenvoegen
Webservices algemeen Webservices productieorders – bug in regels – Aantal Nu Op/Af Te Boeken mag 0 zijn.
Wijzigen orderstatus wijzigen orderstatus: knoppen onderaan vallen voor de helft weg
Wijzigen prijzen Wens: kostprijs automatisch berekenen o.b.v. inkoopprijs