Systeemeisen & Bekende problemen

Problemen | Oplossingen
supportvraag

Systeemeisen King 5

Je vindt hier de systeemeisen die horen bij je King5 download.

Mochten er problemen in de software voorkomen dan plaatsen we die ook op deze pagina.

Blanco
Systeemeisen King 5.64

Stand alone / Client

• Bij deze systeemeisen wordt ervan uitgegaan dat alle updates en service packs van het door jou gebruikte besturingssysteem geïnstalleerd zijn.
  • King is een 32-/64-bits Windows-applicatie en zal goed kunnen draaien op computers die correct werken onder Windows 8.1, Windows 10 versie 1709 of hoger, Windows Server 2012 / Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 en Windows Server 2019.
    Een correcte werking van King onder oudere besturingssystemen, die door Microsoft niet meer worden ondersteund, kunnen daarom niet meer worden gegarandeerd.
  • Voor de Outlook-koppeling van King, King Internet Bankieren (KIB) en de King Aangifte Service (KAS) is minimaal Microsoft .Net Framework 4.5.2 (volledige versie) nodig.
  • King ondersteunt Office 2010 (tot 13-10-2020), 2013, 2016, 2019 en Microsoft 365. Het gebruik van oudere of nieuwere versies van Microsoft Office wordt niet gegarandeerd.
  • Het is aan te bevelen dat op de schijf waarop de King-programmatuur staat en op de schijf waarop de King-administratiebestanden staan ten minste 20% vrije ruimte beschikbaar is.
  • Voor de installatie moet je beschikken over Administrator-/Beheerder-rechten.
  • Het komt de snelheid van King ten goede als de administratie in zijn geheel in het cache-geheugen past. Een nieuwe administratie is circa 27 Mb, dus dan is 25% cache-geheugen bij een moderne PC ruim voldoende. Bij een grote administratie kan het nodig zijn om het cache-geheugen en eventueel het interne geheugen uit te breiden.
  • Controleer of voor alle gebruikte hardware ((bonnen)printers, klantendisplays, pinautomaten, etc.) een driver beschikbaar is voor je Windows-versie. Informeer bij je leverancier.

Server/Netwerk

• De netwerkinstallatie van King werkt met het TCP/IP protocol. Let er wel op dat een eventuele Firewall de informatie-uitwisseling van de database niet mag belemmeren.
    Gewoonlijk wordt voor de informatie-uitwisseling van de King-database poort 2638 gebruikt.
  • Wordt door meer gebruikers tegelijkertijd actief met King gewerkt, dan wordt voor een goede performance een zwaarder multiprocessor / multicore-systeem geadviseerd met voldoende geheugen om alle actieve King-administraties in het geheugen te kunnen opslaan. Ook wordt 500 Mb extra geheugen voor het besturingssysteem geadviseerd, en bovendien een optimale opstelling van de schijven (eventueel een raid-opstelling).
  • De bestanden die nodig zijn voor installatie van King in een Linux-netwerk kun je opvragen via onze Helpdesk. King kan de goede werking van King onder Linux niet garanderen. Als er problemen zijn, zal King die desgevraagd proberen op te lossen tegen uurtarief op basis van nacalculatie.
  • Heb je een omvangrijke King-administratie dan is het raadzaam, om de maximale performance uit King te halen, op de server waar King draait zo min mogelijk (liefst geen) andere applicaties te draaien dan alleen King en het besturingssysteem.
  • Voor meer informatie inzake de systeemeisen voor een server kun je contact opnemen met de Helpdesk.

Monitor

• Minimaal een SVGA-monitor met een resolutie van 1024×768.
  • King ondersteunt grotere lettertypes. Alle King-vensters worden automatisch aangepast aan het gekozen lettertype (normaal / groot / extra groot of DPI). Kijk hier voor de beeldscherminstellingen bij een 4K monitor (pdf).

Scanner

• King ondersteunt alleen scanners die TWAIN-compatible zijn.

Backup

Systeemeisen King 5.63

Stand alone / Client

• Bij deze systeemeisen wordt ervan uitgegaan dat alle updates en service packs van het door jou gebruikte besturingssysteem geïnstalleerd zijn.
  • King is een 32-/64-bits Windows-applicatie en zal goed kunnen draaien op computers die correct werken onder Windows 8.1, Windows 10 versie 1709 of hoger, Windows Server 2012 / Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 en Windows Server 2019.
    Een correcte werking van King onder oudere besturingssystemen, die door Microsoft niet meer worden ondersteund, kunnen daarom niet meer worden gegarandeerd.
  • Voor de Outlook-koppeling van King, King Internet Bankieren (KIB) en de King Aangifte Service (KAS) is minimaal Microsoft .Net Framework 4.5.2 (volledige versie) nodig.
  • King ondersteunt Office 2010 (tot 13-10-2020), 2013, 2016, 2019 en Microsoft 365. Het gebruik van oudere of nieuwere versies van Microsoft Office wordt niet gegarandeerd.
  • Het is aan te bevelen dat op de schijf waarop de King-programmatuur staat en op de schijf waarop de King-administratiebestanden staan ten minste 20% vrije ruimte beschikbaar is.
  • Voor de installatie moet je beschikken over Administrator-/Beheerder-rechten.
  • Het komt de snelheid van King ten goede als de administratie in zijn geheel in het cache-geheugen past. Een nieuwe administratie is circa 27 Mb, dus dan is 25% cache-geheugen bij een moderne PC ruim voldoende. Bij een grote administratie kan het nodig zijn om het cache-geheugen en eventueel het interne geheugen uit te breiden.
  • Controleer of voor alle gebruikte hardware ((bonnen)printers, klantendisplays, pinautomaten, etc.) een driver beschikbaar is voor je Windows-versie. Informeer bij je leverancier.

Server/Netwerk

• De netwerkinstallatie van King werkt met het TCP/IP protocol. Let er wel op dat een eventuele Firewall de informatie-uitwisseling van de database niet mag belemmeren.
    Gewoonlijk wordt voor de informatie-uitwisseling van de King-database poort 2638 gebruikt.
  • Wordt door meer gebruikers tegelijkertijd actief met King gewerkt, dan wordt voor een goede performance een zwaarder multiprocessor / multicore-systeem geadviseerd met voldoende geheugen om alle actieve King-administraties in het geheugen te kunnen opslaan. Ook wordt 500 Mb extra geheugen voor het besturingssysteem geadviseerd, en bovendien een optimale opstelling van de schijven (eventueel een raid-opstelling).
  • De bestanden die nodig zijn voor installatie van King in een Linux-netwerk kun je opvragen via onze Helpdesk. King kan de goede werking van King onder Linux niet garanderen. Als er problemen zijn, zal King die desgevraagd proberen op te lossen tegen uurtarief op basis van nacalculatie.
  • Heb je een omvangrijke King-administratie dan is het raadzaam, om de maximale performance uit King te halen, op de server waar King draait zo min mogelijk (liefst geen) andere applicaties te draaien dan alleen King en het besturingssysteem.
  • Voor meer informatie inzake de systeemeisen voor een server kun je contact opnemen met de Helpdesk.

Monitor

• Minimaal een SVGA-monitor met een resolutie van 1024×768.
  • King ondersteunt grotere lettertypes. Alle King-vensters worden automatisch aangepast aan het gekozen lettertype (normaal / groot / extra groot of DPI). Kijk hier voor de beeldscherminstellingen bij een 4K monitor (pdf).

Scanner

• King ondersteunt alleen scanners die TWAIN-compatible zijn.

Backup

Systeemeisen King 5.62

Stand alone / Client

• Bij deze systeemeisen wordt ervan uitgegaan dat alle updates en service packs van het door jou gebruikte besturingssysteem geïnstalleerd zijn.
  • King is een 32-/64-bits Windows-applicatie en zal goed kunnen draaien op computers die correct werken onder Windows 8.1, Windows 10 versie 1709 of hoger, Windows Server 2012 / Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 en Windows Server 2019.
    Een correcte werking van King onder oudere besturingssystemen, die door Microsoft niet meer worden ondersteund, kunnen daarom niet meer worden gegarandeerd.
  • Voor de Outlook-koppeling van King, King Internet Bankieren (KIB) en de King Aangifte Service (KAS) is minimaal Microsoft .Net Framework 4.5.2 (volledige versie) nodig.
  • King ondersteunt Office 2010 (tot 13-10-2020), 2013, 2016, 2019 en Microsoft 365. Het gebruik van oudere of nieuwere versies van Microsoft Office wordt niet gegarandeerd.
  • Het is aan te bevelen dat op de schijf waarop de King-programmatuur staat en op de schijf waarop de King-administratiebestanden staan ten minste 20% vrije ruimte beschikbaar is.
  • Voor de installatie moet je beschikken over Administrator-/Beheerder-rechten.
  • Het komt de snelheid van King ten goede als de administratie in zijn geheel in het cache-geheugen past. Een nieuwe administratie is circa 27 Mb, dus dan is 25% cache-geheugen bij een moderne PC ruim voldoende. Bij een grote administratie kan het nodig zijn om het cache-geheugen en eventueel het interne geheugen uit te breiden.
  • Controleer of voor alle gebruikte hardware ((bonnen)printers, klantendisplays, pinautomaten, etc.) een driver beschikbaar is voor je Windows-versie. Informeer bij je leverancier.

Server/Netwerk

• De netwerkinstallatie van King werkt met het TCP/IP protocol. Let er wel op dat een eventuele Firewall de informatie-uitwisseling van de database niet mag belemmeren.
    Gewoonlijk wordt voor de informatie-uitwisseling van de King-database poort 2638 gebruikt.
  • Wordt door meer gebruikers tegelijkertijd actief met King gewerkt, dan wordt voor een goede performance een zwaarder multiprocessor / multicore-systeem geadviseerd met voldoende geheugen om alle actieve King-administraties in het geheugen te kunnen opslaan. Ook wordt 500 Mb extra geheugen voor het besturingssysteem geadviseerd, en bovendien een optimale opstelling van de schijven (eventueel een raid-opstelling).
  • De bestanden die nodig zijn voor installatie van King in een Linux-netwerk kun je opvragen via onze Helpdesk. King kan de goede werking van King onder Linux niet garanderen. Als er problemen zijn, zal King die desgevraagd proberen op te lossen tegen uurtarief op basis van nacalculatie.
  • Heb je een omvangrijke King-administratie dan is het raadzaam, om de maximale performance uit King te halen, op de server waar King draait zo min mogelijk (liefst geen) andere applicaties te draaien dan alleen King en het besturingssysteem.
  • Voor meer informatie inzake de systeemeisen voor een server kun je contact opnemen met de Helpdesk.

Monitor

• Minimaal een SVGA-monitor met een resolutie van 1024×768.
  • King ondersteunt grotere lettertypes. Alle King-vensters worden automatisch aangepast aan het gekozen lettertype (normaal / groot / extra groot of DPI). Kijk hier voor de beeldscherminstellingen bij een 4K monitor.

Scanner

• King ondersteunt alleen scanners die TWAIN-compatible zijn. Alleen van toepassing als je beschikt over de optie Digitaal archief.

Backup

• Een backup is voor de beveiliging van de gegevens zeer belangrijk. Zorg voor een extern medium of maak online backups. Kijk bij de ‘Algemene instellingen & Processen, onder ‘Backup maken‘.
Systeemeisen King 5.61

Stand alone / Client

• King is een 32-/64-bits Windows-applicatie en zal goed kunnen draaien op computers die correct werken onder Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 versie 1703 of hoger, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 / Windows Server 2012 R2 en Windows Server 2016. Een correcte werking van King onder nieuwere besturingssystemen wordt niet gegarandeerd. Bij deze systeemeisen wordt ervan uitgegaan dat alle updates en service packs van het door jou gebruikte besturingssysteem geïnstalleerd zijn.
  • Oudere besturingssystemen worden door Microsoft niet meer ondersteund, de goede werking van King onder deze oudere systemen kan daarom niet meer worden gegarandeerd.
  • Voor de Outlook-koppeling van King, King Internet Bankieren (KIB) en de King Aangifte Service (KAS) is minimaal Microsoft .Net Framework 4.5.2 (volledige versie) nodig.
  • King ondersteunt Microsoft Office 2010, 2013 en 2016. Het gebruik van oudere of nieuwere versies van Office wordt niet gegarandeerd.
  • Het is aan te bevelen dat op de schijf waarop de King-programmatuur staat en op de schijf waarop de King-administratiebestanden staan ten minste 20% vrije ruimte beschikbaar is.
  • Voor de installatie moet je beschikken over Administrator-/Beheerder-rechten.
  • Het komt de snelheid van King ten goede als de administratie in zijn geheel in het cache-geheugen past. Een nieuwe administratie is circa 27 Mb, dus dan is 25% cache-geheugen bij een moderne PC ruim voldoende. Bij een grote administratie kan het nodig zijn om het cache-geheugen en eventueel het interne geheugen uit te breiden.
  • Controleer of voor alle gebruikte hardware ((bonnen)printers, klantendisplays, pinautomaten, etc.) een driver beschikbaar is voor je Windows-versie. Informeer bij je leverancier.

Server/Netwerk

• De netwerkinstallatie van King werkt met het TCP/IP protocol. Let er wel op dat een eventuele Firewall de informatie-uitwisseling van de database niet mag belemmeren. Gewoonlijk wordt voor de informatie-uitwisseling van de King-database poort 2638 gebruikt.
  • Wordt door meer gebruikers tegelijkertijd actief met King gewerkt, dan wordt voor een goede performance een zwaarder multiprocessor / multicore-systeem geadviseerd met voldoende geheugen om alle actieve King-administraties in het geheugen te kunnen opslaan, plus 500 Mb geheugen voor het besturingssysteem, en bovendien een optimale opstelling van de schijven (eventueel een raid-opstelling).
  • De bestanden die nodig zijn voor installatie van King in een Linux-netwerk zijn uitsluitend op aanvraag leverbaar. Je kunt deze bestanden aanvragen via onze Helpdesk. King kan de goede werking van King onder Linux niet garanderen. Als er problemen zijn, zal King die desgevraagd proberen op te lossen tegen uurtarief op basis van nacalculatie.
  • Heb je een omvangrijke King-administratie dan is het raadzaam, om de maximale performance uit King te halen, op de server waar King draait zo min mogelijk (liefst geen) andere applicaties te draaien dan alleen King en het besturingssysteem.
  • Voor meer informatie inzake de systeemeisen voor een server kun je contact opnemen met de Helpdesk.

Monitor

• Minimaal een SVGA-monitor met een resolutie van 1024×768.
  • King ondersteunt grotere lettertypes. Alle King-vensters worden automatisch aangepast aan het gekozen lettertype (normaal / groot / extra groot of DPI). Kijk hier voor de beeldscherminstellingen bij een 4K monitor.

Scanner

• King ondersteunt alleen scanners die TWAIN-compatible zijn. Alleen van toepassing als je beschikt over de optie Digitaal archief.

Backup

• Een backup is voor de beveiliging van de gegevens zeer belangrijk. Zorg voor een extern medium of maak online backups.

Bekende problemen King 5

Wij zijn continu bezig met het verbeteren en optimaliseren van onze software.

Op deze pagina staat een overzicht van problemen en de beschikbare oplossing(en).

Pakket/Release 5.64a
Programma Webservice: Productieorder toevoegen
Probleem Bij het toevoegen van een Productieorder wordt het Productieorder-Gid teruggegeven i.p.v. het Productieorder-nummer
Oplossing

Neem contact op met Support voor het toevoegen en uitvoeren van een script om dit probleem op te lossen.

Aan een definitieve oplossing wordt gewerkt.

Geplaatst 18-05-2021

Pakket/Release 5.63a
Programma CBS Aangifte
Probleem Per 1 januari 2021 heeft het CBS enkele veranderingen doorgevoerd in de opgave over de internationale handel in goederen.
Het nieuwe invulveld ‘Land van Oorsprong’ wordt in King nog niet gevuld met informatie uit je administratie.
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 23-02-2021

Pakket/Release 5.63a1
Programma Invoeren journaalposten
Probleem Bij het invoeren van een journaalpost in de Bank, zie je geen Openstaande Posten onder het veld ‘Fact./ref.nr.’. Dit komt voor wanneer je in het boekstuk eerst een boeking op een balans of resultatenrekening hebt gemaakt.
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 08-12-2020

Pakket/Release 5.63a1
Programma Invoeren orders
Probleem De grootte van het paneel ‘Referentie’ wordt niet bewaard.
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 08-12-2020
Pakket/Release 5.62a
Programma Bankieren
Probleem King maakt bij het verwerken van banktransacties van elke regel een stuknummer, dit moet per boekstukdatum.
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst  16-10-2020

Pakket/Release 5.62a
Programma Belastingaangifte
Probleem Vanaf 1 januari 2021 is het niet meer mogelijk om een publiek uitgegeven PKI-Overheidscertifaat (G#-certificaat) te gebruiken om je OB/ICP aangifte te versturen. Alleen een EV-certificaat (private PKI-certificaat) kan dan nog worden ingediend.
Oplossing

Met behulp van onze Helpdesk (088-0335340) kunnen gebruikers met King 5.62 geholpen worden met een workaround.

Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.

Geplaatst 29-09-2020

Pakket/Release 5.62a
Programma Algemeen
Probleem De rekenmachine bij prijs-, kortings- en aantallen-velden, werkt niet meer (uitgeschakeld)
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 15-09-2020

Pakket/Release 5.62a
Programma Debiteuren – dashboard
Probleem Het dashboard debiteuren is traag bij debiteuren met een aanzienlijke factuurhistorie.
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 11-08-2020

Pakket/Release 5.62a
Programma Bankieren
Probleem Bankpakket ‘Rabo Zakelijk’ koppelt niet.
Oplossing Bankpakket moet ‘Rabo Internetbankieren Professional’ zijn.
Geplaatst 11-08-2020
Pakket/Release 5.61a
Programma Aanmaken betalingsopdrachten
Probleem Bij het inlezen van het bestand met betalingsopdrachten bij de ABN-AMRO komt de melding: ‘veld Ctrl-Sum ontbreekt op bestandsniveau’.
Oplossing Wijzig het volgende: Via Algemeen > Algemene bestanden > Eigen bankrekeningen > kies de juiste bankrekening: klik op Wijzigen. Zet het bankpakket om naar ‘ABN AMRO Internetbankieren’ via de knop ‘Wijzig pakket’.
Geplaatst 07-02-2020

Pakket/Release 5.61a
Programma Afsluiten boekjaar
Probleem De gehele eindbalans van het vorige boekjaar wordt via ‘aansluiting met vorig boekjaar’ telkens opnieuw als Beginbalans toegevoegd.
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 07-02-2020

Pakket/Release 5.61a2
Programma Inlezen bankmutaties
Probleem Bestanden in MT940 formaat zijn opgemaakt in ASCII formaat en worden aangeboden met een 2-cijferig jaartal (dd-mm-yy). King vertaald het jaartal ’20 naar 1920 in plaats van naar 2020.
Oplossing

Er zijn 2 mogelijke workarounds:

1. Download in je bankomgeving het nieuwere bestandstype CAMT.053 in plaats van MT940. Selecteer in King bij Bankieren onder het ‘Inlezen bestand met mutaties’ het bestandsformaat ‘King Internetbankieren’ en lees je ‘CAMT.053’ bestand in.

Dit bestandstype geeft meer informatie mee per journaalpost. King zal automatisch meer herkennen en boeken.

2. Download in je bankomgeving het MT940 bestand. Selecteer in King bij Bankieren onder het ‘Inlezen bestand met mutaties’ het bestandsformaat ‘King Internetbankieren’ en lees je MT940 bestand in.

Op deze manier worden de jaartallen in het journaal aangevuld tot 4 cijfers waarna de journaalposten correct worden verwerkt.

Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.

Geplaatst 07-01-2020

Pakket/Release 5.61a2
Programma Inlezen ASCII journaalposten
Probleem Indien in het te importeren bestand een 2-cijferig jaartal bij de vervaldatum (dd-mm-yy) is ingegeven, vertaald King het jaartal ’20 naar 1920 in plaats van naar 2020. Dit gebeurt alleen indien je in boekjaar 2019 een boeking maakt met een 2-cijferig jaartal in de vervaldatum. Een boeking in 2020 met boekdatum en vervaldatum in 2020 geeft dit probleem niet.
Oplossing

Gebruik waar mogelijk een 4 cijferige vervaldatum: dd-mm-yyyy.

Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.

Geplaatst 20-11-2019

Pakket/Release 5.61a2
Programma Import XML-orders
Probleem Wanneer voor verschillende adressen dezelfde EAN-code wordt gebruikt krijg je ten onrechte de melding: ‘EAN-code komt meer dan eens voor bij order- en factuurdebiteur! (EAN-code: …) (laatste XML-element: ORK_FACTUURADRESEANCODE)’.
Oplossing

E-mail het betreffende XML-bestand met de precieze foutmelding naar support@kingsoftware.nl voor analyse van het bestand om te bepalen wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele oplossing.

Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.

Geplaatst 22-10-2019

Pakket/Release 5.61a1
Programma Invoeren orders
Probleem Bij het toevoegen van een order via ‘Openstaande orders per debiteur’ wordt het ordernummer niet meer automatisch gegenereerd.
Oplossing

Workaround:

Als het ordernummer gegenereerd moet worden stel je dat in bij de ‘Vaste gegevens orders/facturering’, tab ‘Order-defaults’.

Selecteer hier de rubriek ‘Ordernummer’ en genereer alsnog het ordernummer met de functietoets F9.

Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.

Geplaatst 13-09-2019

Pakket/Release 5.61a1
Programma Algemeen – Conversie administratie
Probleem Na de installatie en conversie naar King 5.61a1 worden alle debiteuren die in de administratie als Web-klant staan geregistreerd ten onrechte opnieuw aangeboden aan de webshop.
Oplossing

Workaround:

1. Voordat je update naar King 5.61a1 eerst de wachtrij synchroniseren.
  2. De KingWSC uitzetten in Geplande taken, als dit geautomatiseerd gaat.
  3. De update naar King 5.61a1 uitvoeren.
  4. De wachtrij handmatig legen.
  5. De KingWSC weer activeren.

Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.

Geplaatst  29-08-2019

Pakket/Release King 5.61a1
Programma Algemeen – Conversie administratie
Probleem Wanneer een administratie vanuit King 5.58a of een oudere release geconverteerd wordt naar King 5.61a1 krijg je de volgende foutmelding: Update conversie DA72094444 is niet beschikbaar. Administratie … kan niet worden geconverteerd.
Oplossing

Installeer eerst King 5.59a en converteer de administratie(s) eerst naar King 5.59a. Installeer vervolgens King 5.61a en converteer (update) de administratie(s). Open de administraties in 5.59a voordat je de volgende upgrade naar 5.61 uitvoert.

Installeer vervolgens King 5.61a en converteer de administratie(s) naar King 5.61a.

Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.

Geplaatst 21-08-2019
Pakket/Release King 5.60a
Programma Import Orders XML
Probleem

In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat na het importeren van een order in de order het keuzevakje ‘Meenemen in CBS-aangifte’ op de tab CBS niet wordt aangevinkt terwijl deze wel aan de voorwaarden voldoet. Dit gaat fout wanneer:

• Bij de debiteur op de tab Ordergeg. de volgende rubrieken als volgt zijn ingesteld:
    • Verzendadres: Verzendadres
    • Verzendadresnr.: Leeg
  • In het XML-bestand is de tag <ORK_MEENEMENINCBSAANGIFTE> niet opgenomen;
  • In het XML-bestand is wel een verzendadres in het buitenland maar binnen de EU opgenomen.
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 11-04-2019

Pakket/Release King 5.60a
Programma Webservices Algemeen – Archiefstuk toevoegen
Probleem Het kan voor komen dat in een administratie de Webservices Archiefstuk_Toevoegen niet aanwezig is.
Oplossing Dit is op te lossen door onderstaand script in de database door te voeren. Download het script ‘WebSvcProc_Archiefstuk_Toevoegen.erc’ en volg de procedure in het document: ‘Procedure_script_WebsSvcProc_Archiefstuk_Toevoegen’ (pdf)
Geplaatst 11-04-2019

Pakket/Release King 5.60a
Programma Overnemen stamgegevens
Probleem Bij het overnemen van stamgegevens via Diversen > Overnemen stamgegevens kan je in sommige gevallen de volgende foutmelding krijgen: Column ‘…’ in table ‘tab…’ cannot be NULL
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 09-04-2019

Pakket/Release King 5.60a
Programma Import Orders XML
Probleem

In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat na het importeren van een order in de order het keuzevakje ‘Meenemen in CBS-aangifte’ op de tab CBS niet wordt aangevinkt terwijl deze wel aan de voorwaarden voldoet. Dit gaat fout wanneer:

• Bij de debiteur op de tab Ordergeg. de volgende rubrieken als volgt zijn ingesteld:
    • Verzendadres: Verzendadres
    • Verzendadresnr.: Leeg
  • In het XML-bestand is de tag <ORK_MEENEMENINCBSAANGIFTE> niet opgenomen;
  • In het XML-bestand is wel een verzendadres in het buitenland maar binnen de EU opgenomen.
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 11-04-2019

Pakket/Release King 5.60a
Programma Webservices Algemeen – Archiefstuk toevoegen
Probleem Het kan voor komen dat in een administratie de Webservices Archiefstuk_Toevoegen niet aanwezig is.
Oplossing Dit is op te lossen door onderstaand script in de database door te voeren. Download het script ‘WebSvcProc_Archiefstuk_Toevoegen.erc’ en volg de procedure in het document: ‘Procedure_script_WebsSvcProc_Archiefstuk_Toevoegen’ (pdf)
Geplaatst 11-04-2019

Pakket/Release King 5.60a
Programma Overnemen stamgegevens
Probleem Bij het overnemen van stamgegevens via Diversen > Overnemen stamgegevens kan je in sommige gevallen de volgende foutmelding krijgen: Column ‘…’ in table ‘tab…’ cannot be NULL
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 09-04-2019

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Release 5.59a” tab_id=”1511452374597-9b10ed42-fe6a”][vc_column_text]

Release 5.59a

Pakket/Release King 5.59a
Programma Webservice Digitaal archief
Probleem Het kan voorkomen dat in een bestaande administratie de webservices voor het toevoegen van een digitaal archiefstuk niet aanwezig is.
Oplossing Dit is op te lossen door onderstaand script in de database door te voeren. Download het script ‘WebSvcProc_Archiefstuk_Toevoegen.erc
Geplaatst 26-3-2019

Pakket/Release King 5.59a
Programma Koppeling webwinkel SOAP
Probleem Als er een te kleine batch-grootte is ingesteld bij Opties in de King Webshop Client (KingWSC), kan het voorkomen dat niet alle artikelen worden opgenomen in de webwinkel.
Oplossing Stel een hogere batch-grootte in (bijvoorbeeld 1024 Kb). Hoe hoger de batch-grootte, hoe meer informatie er per batch in 1 keer wordt gecommuniceerd aan de webwinkel. Dit probleem wordt definitief opgelost in King 5.60a.
Geplaatst 28-02-2019

Pakket/Release  5.59a1
Programma Afsluiten boekjaar
Probleem Dubbele balansboekingen in 2018 en/of 2019 na ‘Beginbalans opnieuw boeken’ Niet alle balansboekingen waren verwijderd of tegen-geboekt.
Oplossing

Status van ‘Definitief’ afgesloten boekjaar wijzigen naar ‘Voorlopig’ met script(s), correcties toevoegen en het boekjaar opnieuw afsluiten.

• Download het script ‘2018Def2Voorl.erc’ als je de beginbalans van 2018 voorlopig wilt maken.
  • Download het script ‘2019Def2Voorl.erc’ als je de beginbalans van 2019 voorlopig wilt maken.

Volg de procedure in het document ‘Procedure_script_Def2Voorl’ (pdf)

Geplaatst 16-01-2019

Pakket/Release 5.59a1
Programma Import orders XML
Probleem Een bij de debiteur onbekend verzendadres wordt vanuit de XML-import met orders wel toegevoegd aan de debiteur, maar niet opgenomen in de geïmporteerde order. Dit gaat fout wanneer: • de tags tags <ORK_VERZENDADRESSOORT> en <ORK_VERZENDADRESNUMMER> niet zijn opgenomen in het XML-bestand; • en de tags die onder de tag <ORK_VERZENDADRES> horen, wel zijn opgenomen in het XML-bestand; • en de functionaliteit Koppeling met IDEP (CBS) is geactiveerd in de administratie; • en de tag  <ORK_MEENEMENINCBSAANGIFTE> is niet opgenomen in het XML-bestand of heeft geen waarde.
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 12-10-2018

Pakket/Release 5.59a1
Programma King Webservices
Probleem KingWebservices geeft bij gebruik van Windows Small Business Server de foutmelding: HTTP Error 500.19 – Internal Server Error.
Oplossing Aan een oplossing wordt gewerkt.
Geplaatst 08-10-2018

Pakket/Release 5.59a1
Programma Afdrukken facturen
Probleem Bij batchfacturering volgt alleen van de 1e factuur een kopiefactuur en van de overige facturen niet. Dit komt voor wanneer de sortering van de kopiefacturen staat op: ‘Eerst alle originele facturen, dan alle kopieën’.
Oplossing Stel de sortering van de kopiefacturen in het voorloopscherm ‘Afdrukken facturen’ in op: ‘per factuur: eerst origineel, dan kopieën’. Nu krijg je wel van alle facturen een kopiefactuur. Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 26-09-2018

Pakket/Release 5.59a1
Programma Conversie
Probleem In bepaalde situaties loopt King vast wanneer je via Algemeen > Administratie > Update administratie(s) een groot aantal administraties hebt geselecteerd om te updaten.
Oplossing Ga naar de laatste King release waarin dit probleem is opgelost, en volg de instructies om King te downloaden en te installeren.
Geplaatst 26-09-2018

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Blanco.db” tab_id=”1597152772232-4c043040-5fbb”][vc_column_text]

Download Blanco.db

Om te voorkomen dat je na het aanmaken van een nieuwe administratie of na het reorganiseren van een bestaande administratie de scripts opnieuw moet doorvoeren, is een nieuwe Blanco.db gemaakt, waarin de laatste scripts al zijn verwerkt. Zie: Downloads > Demo-administraties[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tour][/vc_column][/vc_row]