How can we help?

Je bent hier:

Hoe werkt de toegangsbeveiliging in King?

Ik heb personeelsleden die helemaal niet in King mogen komen en personeelsleden die alleen maar in één bepaalde administratie mogen komen. Hoe stel ik dat in King in?

Om tot een goede toegangsbeveiliging van King te komen dienen de volgende stappen gevolgd te worden.

1. King heeft twee standaardgebruikers, namelijk Gebruik en Systeem. De gebruiker Gebruik heeft geen toegangscode (wachtwoord). De standaardtoegangscode van Systeem is SYS.

Meld je aan in King als Systeembeheerder (dus als gebruiker Systeem of een andere gebruikerscode met systeembeheerrechten). Het wachtwoord van Systeem is SYS (tenzij je dat gewijzigd hebt).
Het invoerveld Administratie laat of maak je leeg.

Ga vervolgens via ‘Algemeen > Gebruikersgegevens’ naar de gebruikers die er op dat moment zijn en selecteer de gebruiker ‘Systeem’.

Is de toegangscode van Systeem nog steeds SYS, dan kun je hier de toegangscode wijzigen door in de rubriek Toegangscode een andere code in te vullen. Ter controle dient deze code nogmaals ingevuld te worden. Als twee keer dezelfde code is ingevoerd is de toegangscode gewijzigd.

2. Zorg ervoor dat alle personeelsleden die in King mogen werken, een eigen gebruikerscode hebben.
Klik op de knop Toevoegen om gebruikerscodes aan te maken.
Aan elke gebruikerscode (ook aan ‘Gebruik’) koppel je een uniek wachtwoord. Hiermee wordt voorkomen dat onbevoegden King kunnen opstarten.

3. Maak bij alle ‘gewone’ gebruikers op de tabkaart Rechten de vakjes Systeembeheer en Muteren gebruikersrechten leeg.
Hiermee wordt voorkomen dat ‘gewone’ gebruikers de rechten kunnen veranderen. Zijn er behalve ‘Systeem’ nog meer systeembeheerders, dan moeten bij die gebruikerscodes die vakjes wél geselecteerd blijven.

4. Om er voor te zorgen dat alleen de juiste personen in een bepaalde administratie mogen inloggen ga je naar de tabkaart Toegankelijke administraties.
Hier staan alle administraties die in King gevoerd worden.

Hier kun je aangeven of de betreffende gebruiker deze administratie mag inzien/wijzigen of niet.

Met deze acties kunnen alleen bevoegde personen zich aanmelden in King en deze personen kunnen alleen in de voor hen toegankelijke administraties komen.