How can we help?

Je bent hier:

Hoe kan ik het zoeken in mijn artikelenbestand versnellen?

Wij hebben een artikelbestand met meer dan 100.000 artikelen. Met zulke aantallen duurt het zoeken van een artikel behoorlijk lang. Is hier iets aan te doen?

Ja, er zijn mogelijkheden in King om het zoeken sneller te maken.

In de belangrijkste zoekvensters (grootboekrekeningen, debiteuren, crediteuren, relaties, orders, artikelen, bestellingen, magazijnontvangsten en digitaal archief) zijn er extra zoekmogelijkheden beschikbaar.
Standaard opent King een zoekvenster altijd met alle gegevens. Pas nadat alle gegevens uit de administratie zijn opgehaald, kun je gaan zoeken naar het juiste record. Bij grote aantallen zal dat een tijdje duren.

Het is mogelijk om het zoekvenster op een andere manier te openen, waardoor je eerder kunt starten met het zoeken naar het juiste record.

> Als je een zoekvenster opent staan links onderaan drie mogelijkheden.

• Zoek ‘Naam kolom’ – met deze keuze zal het zoekvenster worden geopend op de gebruikelijke manier, dus eerst worden alle gegevens opgehaald uit de database en daarna kun je specifiek gaan zoeken.
  • Toon ‘Naam kolom’ begint met – met deze keuze wordt het zoekvenster leeg geopend. Je kunt dan meteen beginnen met het invoeren van een zoekcriterium. King zal dan alle records tonen die beginnen met de opgegeven waarde.
  • Toon ‘Naam kolom’ bevat – met deze keuze wordt het zoekvenster leeg geopend. Ook hierbij kun je dus direct beginnen met het invoeren van zoekcriteria. Het verschil is dat King alle records zal tonen waar de opgegeven waarde in voorkomt.

> Naast deze instellingen per zoekvenster is het ook nog mogelijk om per gebruiker enkele instellingen te doen die het zoeken in de zoekvensters sneller kunnen maken.

Kijk per Gebruiker bij Algemeen > Gebruikersgegevens > Wijzigen gebruiker. Ga naar de instelling bij ‘Zoekvensters’:

• Wachttijd voor zoeken/tonen: hier kan worden ingesteld hoe lang King moet wachten met zoeken na de invoer van de eerste letter of cijfer.
    • De standaard instelling is Gemiddeld.
    • Voor medewerkers die erg snel typen kun je de instelling Kort instellen en voor medewerkers die minder snel typen de instelling Lang.
  • Zoekresultaat tonen: deze instelling is alleen van toepassing op die zoekvensters, waar gekozen wordt voor Toon … begint met of Toon … bevat.
    • Na wachttijd, het zoeken begint nadat er wat is ingetikt en de hiervoor ingestelde wachttijd voer zoeken/tonen verstreken is.
    • Na gebruik Enter, het zoeken begint pas nadat de opgegeven zoekcriteria afgesloten wordt met Enter.