How can we help?

Je bent hier:

Hoe kan ik gegevens uit het zoekvenster exporteren?

Het is heel handig dat je gegevens in een zoekvenster kunt filteren, maar kunnen die gefilterde gegevens ook in Excel bijvoorbeeld komen?

Ieder zoekvenster in King kan in zijn geheel geëxporteerd worden naar een Excel of CSV-bestand.
Als je een zoekvenster opent worden alle gegevens getoond.
Natuurlijk is het mogelijk om deze allemaal te exporteren. Maar vaak gaat het om slechts bepaalde gegevens.
Om tot de juiste selectie van gegevens te komen kun je gebruik maken van filters.
Via menupunt Filters kunnen verschillende filters worden toegepast op het zoekvenster.

Als je gebruik wilt maken van een filter, dien je eerst het zoekvenster te sorteren op de kolom waarop gefilterd moet worden.
Om de selectie nauwkeuriger te maken is het ook mogelijk om vrije rubrieken te tonen in het zoekvenster. Dit kan via het menupunt Weergeven.

Wanneer uiteindelijk de definitieve selectie is gemaakt, kun je via ‘Muteren> Exporteren…’ de gegevens die op dat moment zijn opgenomen in het zoekvenster exporteren naar een Excel- of CSV-bestand. Hierbij wordt rekening gehouden met de toegepaste filters, de sortering en ook de kolomindeling.

In het volgende venster (‘Selecteer een bestand voor data export’) geef je de naam en locatie van het exportbestand op je computer.
Geef nog aan wat voor soort bestand het moet worden bij ‘Opslaan als’. Kies voor een Excel-bestand (xls of xlsx) of een CSV bestand.
Met de knop ‘Opslaan’ wordt het bestand aangemaakt en volgt het volgende scherm:

Via de link in dit scherm is het aangemaakte bestand direct te openen.