King 5.64

Systeemeisen | Bekende problemen
Blanco
Systeemeisen King 5.64

Stand alone / Client

• Bij deze systeemeisen wordt ervan uitgegaan dat alle updates en service packs van het door jou gebruikte besturingssysteem geïnstalleerd zijn.
  • King is een 32-/64-bits Windows-applicatie en zal goed kunnen draaien op computers die correct werken onder Windows 8.1, Windows 10 versie 1709 of hoger, Windows Server 2012 / Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 en Windows Server 2019.
    Een correcte werking van King onder oudere besturingssystemen, die door Microsoft niet meer worden ondersteund, kunnen daarom niet meer worden gegarandeerd.
  • Voor de Outlook-koppeling van King, King Internet Bankieren (KIB) en de King Aangifte Service (KAS) is minimaal Microsoft .Net Framework 4.5.2 (volledige versie) nodig.
  • King ondersteunt Office 2010 (tot 13-10-2020), 2013, 2016, 2019 en Microsoft 365. Het gebruik van oudere of nieuwere versies van Microsoft Office wordt niet gegarandeerd.
  • Het is aan te bevelen dat op de schijf waarop de King-programmatuur staat en op de schijf waarop de King-administratiebestanden staan ten minste 20% vrije ruimte beschikbaar is.
  • Voor de installatie moet je beschikken over Administrator-/Beheerder-rechten.
  • Het komt de snelheid van King ten goede als de administratie in zijn geheel in het cache-geheugen past. Een nieuwe administratie is circa 27 Mb, dus dan is 25% cache-geheugen bij een moderne PC ruim voldoende. Bij een grote administratie kan het nodig zijn om het cache-geheugen en eventueel het interne geheugen uit te breiden.
  • Controleer of voor alle gebruikte hardware ((bonnen)printers, klantendisplays, pinautomaten, etc.) een driver beschikbaar is voor je Windows-versie. Informeer bij je leverancier.

Server/Netwerk

• De netwerkinstallatie van King werkt met het TCP/IP protocol. Let er wel op dat een eventuele Firewall de informatie-uitwisseling van de database niet mag belemmeren.
    Gewoonlijk wordt voor de informatie-uitwisseling van de King-database poort 2638 gebruikt.
  • Wordt door meer gebruikers tegelijkertijd actief met King gewerkt, dan wordt voor een goede performance een zwaarder multiprocessor / multicore-systeem geadviseerd met voldoende geheugen om alle actieve King-administraties in het geheugen te kunnen opslaan. Ook wordt 500 Mb extra geheugen voor het besturingssysteem geadviseerd, en bovendien een optimale opstelling van de schijven (eventueel een raid-opstelling).
  • De bestanden die nodig zijn voor installatie van King in een Linux-netwerk kun je opvragen via onze Helpdesk. King kan de goede werking van King onder Linux niet garanderen. Als er problemen zijn, zal King die desgevraagd proberen op te lossen tegen uurtarief op basis van nacalculatie.
  • Heb je een omvangrijke King-administratie dan is het raadzaam, om de maximale performance uit King te halen, op de server waar King draait zo min mogelijk (liefst geen) andere applicaties te draaien dan alleen King en het besturingssysteem.
  • Voor meer informatie inzake de systeemeisen voor een server kun je contact opnemen met de Helpdesk.

Monitor

• Minimaal een SVGA-monitor met een resolutie van 1024×768.
  • King ondersteunt grotere lettertypes. Alle King-vensters worden automatisch aangepast aan het gekozen lettertype (normaal / groot / extra groot of DPI). Kijk hier voor de beeldscherminstellingen bij een 4K monitor (pdf).

Scanner

• King ondersteunt alleen scanners die TWAIN-compatible zijn.

Backup

Bekende problemen King 5.64