Processen in King5

Instructies | aanpassingen | Algemene instellingen

Algemene Processen

blanco

Afdrukformaten instellen

Vanuit King kun je automatisch e-mail berichten verzenden naar je relaties. Zoals bijv. een bestelling in pdf-formaat naar je leverancier, een factuur in pdf-formaat naar je klanten, of de balans of andere financiële overzichten als excel-bestand naar je accountant.

• Hiervoor dien je een aantal vaste gegevens in King in te stellen en een ‘afdrukformaat in het gewenste formaat’ aan te maken.
  • Dit Afdrukformaat maak je aan in King en koppel je daarna aan de debiteuren, crediteuren of andere relaties in King.
  • Kijk voor meer uitleg bij Digitaal facturen versturen met King.

Dashboard financiële gegevens

Voor een grafisch overzicht van de Openstaande posten, de Liquiditeit en Liquiditeitsprognose, en van de Omzet, Opbrengsten en kosten per periode van het huidige boekjaar, ga je naar het menupunt: Organisatie > Dashboard.

Het dashboard toont de stand op basis van de huidige datum (systeemdatum van de PC).

Indien je in een ander (vorig of afgesloten) boekjaar bent aangemeld zal de stand per einddatum van het boekjaar getoond worden.

• De indeling van het dashboard kun je wijzigen door de items te verslepen.
  • Via de instellingen knop rechtsboven  kun je aangeven welke dashboard items getoond worden:  XXX
  • De weergave van de verschillende dashboard items hangt af van de rechten die de gebruiker heeft op de menu onderdelen.
    Bijv.: Indien men geen Recht heeft om de Openstaande posten van debiteuren in te zien, zullen ook die dashboard items niet getoond worden (alleen met de functionaliteit Rechten per gebruiker).

Tip: Je kunt het dashboard automatisch opstarten met King door dit menupunt in de werkbalk Autostart te zetten.

Bankieren

blanco

Kan ik King 5.63a direct over 5.61a updaten?

Kan ik King 5.63a direct over King 5.61a3 installeren, of moet ik eerst King 5.62a installeren?

• Je kunt King 5.63a meteen downloaden en installeren, mits je de bijbehorende licentie hebt ontvangen.
  • Werk je nog met een oudere release dan King 5.48a, raadpleeg dan de juiste update-handleiding (stand-alone of Netwerk) om te bepalen welke tussenstappen er moeten worden uitgevoerd.
  • Neem daarvoor de juiste handleiding:
    1. Deze kun je vinden via het pulldown menu: ‘King5 > Download King5’.
    2. Open dan de 2e Tab ‘Handleidingen installatie & update.
    3. Kies hier de Update handleiding voor je Stand-Alone of Netwerk installatie.

Hoe maak ik een Backup?

Voordat ik de installatie uitvoer moet ik een backup maken, Hoe doe ik dat?

1. Ga in King naar Algemeen > Administratie > Backup maken
  2. Geef bij Backup-directory de locatie op, waar de backup moet komen te staan (dit mag ook een externe hard disk of USB-stick bijv. zijn).
  3. Vink de administraties aan waarvan je een backup wilt maken.
    NB. Neem ook het Qsysteem aan. Dit is de systeemdatabase, waarin gegevens zijn opgenomen over de gebruikers, toegankelijke administraties, eigen bankrekeningen, enz.
  4. Elke geselecteerde administratie wordt hiermee ook meteen gecontroleerd op technische fouten.

Zie voor een instructie-video: maak een backup van King

Let op: maak ook regelmatig een backup van de bestanden gekoppeld aan het Digitaal Archief.
Deze bestanden staan niet in de King-administratie en worden dus ook niet meegenomen als je met King een backup maakt.

Waarom zie ik na de installatie nog steeds de vorige release?

Als je de software hebt gedownload en geïnstalleerd, maar nog steeds de vorige release ziet, heb je waarschijnlijk alleen de installatie van het uitpak-programma uitgevoerd.

• Ga naar de map C:QuadrantKingSetup5.59.xxxx.xWinserver
  • En start vanuit hier het programma setup.exe.

Ik kan niet installeren omdat er een 'client-installatie aanwezig is'?

Bij de installatie krijg je de melding ‘Installatie kan niet worden uitgevoerd als er een client-installatie aanwezig is’.

• Je dient eerst op de server de nieuwe release te installeren/updaten.
  • Daarna wordt de client automatisch geüpdate wanneer King wordt gestart op de client (werkstation).

Hoe start ik na het downloaden van de software de installatie?

Ga naar de map C:Downloads en start vanuit hier het programma KingUitpakken.msi

Hoe los ik de melding op, bij een Client-installatie, dat er een oude versie is geïnstalleerd?

Ga naar de map met je systeembestanden (bijv.: C:QuadrantKingDataClient) en start het programma KingClient64.msi

Hoe installeer ik King op een nieuwe/andere server?

Tijdens het installeren krijg ik telkens alleen de keuze 'Herstellen', hoe los ik dit op?

Installeer de update eerst op de server.
Daarna wordt de client automatisch geüpdate wanneer King wordt gestart op de client.

Hoe kan ik controleren of de installatie van de nieuwste release is gelukt?

Ga in King naar Help (F1) > ‘Informatie over King’ en controleer bij de tab ‘Versie info’ of daar dezelfde release wordt getoond als die gedownload is.

CRM in King5

blanco

Wanneer krijg ik mijn licentiegegevens toegestuurd?

• Bij het verschijnen van een update van een major-release (van 5.62 naar 5.63) ontvang je altijd een e-mail van de afdeling Support met daarin je nieuwe licentiegegevens.
    • Bij het verschijnen van een sub-release (van 5.xxa1 naar 5.xxa2) is geen nieuwe licentie nodig.
  • Bij de aanschaf van King ontvang je de licentiegegevens bij de factuur.
    • Ook bij de aanschaf van een uitbreiding (Upgrade) van je huidige King krijg je nieuwe licentiegegevens.
  • Bij het verlengen van je Service Abonnement ontvang je de licentiegegevens bij de factuur, jaarlijks.

Hoe vraag ik mijn licentiegegevens opnieuw aan?

Ik kan de email van King of de verlengingsfactuur met de nieuwe licentiegegevens niet vinden, hoe kan ik ze opnieuw aanvragen?

Stuur een verzoek aan support@kingsoftware.nl om de licentie nogmaals te versturen. Geef duidelijk je licentienummer door. Je krijgt zo spoedig mogelijk de licentiegegevens gemaild op het bij ons geregistreerde e-mailadres.

Hoe activeer ik mijn licentiegegevens?

• Meld je aan in King zonder administratie (maak de rubriek Administratie leeg).
  • Ga in het hoofdmenu naar Algemeen > Licentiegegevens.
    • Indien er al licentiegegevens zijn ingevuld overschrijf je de velden ‘Installatiecode A’, ‘Installatiecode B’ en ‘Checksum’ met de nieuwe waarden.

Kijk hier voor een video-instructie: Licentiegegevens ingeven/Uitbreiding activeren

Waarom worden mijn licentiegegevens niet geaccepteerd?

• Controleer of je de licentiegegevens van de juiste release hebt ingevoerd.
    • De hoofdletter i (I) wordt vaak aangezien als het cijfer 1 .
    • De hoofdletter o (O) wordt vaak aangezien als het cijfer 0 (nul).
    • De meeste licentiegegevens zijn al ingevuld bij een update. Dan hoeven alleen de velden ‘Installatiecode A’, ‘Installatiecode B’ en de ‘Checksum’ nog maar te worden ingevuld met de nieuwe waarden.

Alle gegevens moeten precies worden overgenomen zoals ze zijn toegestuurd.
Het handigste is het om te Kopiëren (CTRL-C) en te Plakken (CTRL-V) om typefouten te voorkomen.

Hoe activeer ik een uitbreiding/upgrade voor een bestaande administratie in King?

• Start King en meld je aan met de administratie waarin je met die grotere versie/extra optie(s) wilt werken.
  • Ga in King naar het hoofdmenu ‘Help’, en kies ‘Informatie over King’.
  • Ga naar de tabkaart ‘Administratie’.
  • Klik op de knop ‘Licentie wijzigen’.
  • Geef vervolgens aan welke functie(s) je in deze administratie wilt kunnen gebruiken.
  • Voer deze procedure uit voor al je administraties waarin je die grotere versie/extra optie(s) wilt kunnen gebruiken.

Kijk hier voor een instructie-video ‘Licentie ingeven en uitbreiding activeren‘.

Hoe activeer ik de engelse King5-versie?

King is vertaald in het Engels.

In de snelkoppeling van King op je bureaublad kun je bij Eigenschappen>Doel met de opstartparameter ‘Lang EN’ aangeven of King gestart moet worden in het Engels.

Je kunt per medewerker instellen of King in het Nederlands of Engels opgestart moet worden op zijn/haar pc.

Inkoopprocessen

blanco

Hoe kan ik Trifact365 koppelen met King5?

King5 kun je koppelen met Trifact365 voor het scannen en boeken van facturen.
Kijk hier voor informatie en instructies.

Video's over installeren, updaten en licentie ingeven.

Kijk hier voor onze instructie-video’s over: King installeren, King updaten, Licentie in King ingeven

Beveiligen

blanco

Backup maken van je King5 administraties

De betrouwbaarheid van je financiële administratie staat of valt met een goede recente backup.

Maak dus elke dag dat je met King werkt een backup van je administratie(s).

Let op: maak ook regelmatig een backup van de bestanden gekoppeld aan het Digitaal Archief. Deze bestanden staan niet in de King-administratie en worden dus ook niet meegenomen als je met King een backup maakt.

1. Ga naar Algemeen > Administratie > Backup maken
  2. Geef bij Backup-directory de locatie in, waar de backup moet komen te staan (dit kan ook een externe hard disk of USB-stick bijv. zijn).
  3. Vink de administraties aan waarvan je een backup wilt maken. NB. Maak ook regelmatig van het Qsysteem een backup, dit is de systeemdatabase, waarin gegevens zijn opgenomen over de gebruikers, toegankelijke administraties, eigen bankrekeningen, enz.
  4. Elke geselecteerde administratie wordt hiermee ook meteen gecontroleerd op technische fouten.

Zie voor een instructie-video: maak een backup van King

Automatische King5 backup maken

Download hier de instructies voor het maken van een automatische King backup (pdf).

Download hier de bijbehorende batch-files (zip-bestand).