Topic: Installeren Private rootcertificaat

Private rootcertificaat van de staat der Nederlanden installeren.

De belastingdienst vervangt de Public rootcertificaten naar Private rootcertificaten. Kijk voor meer informatie: https://logius.nl/actueel/digipoort-vervangt-certificaten-oktober-en-november-2022

Installeer en controleer het rootcertificaat van de Staat der Nederlanden voor 15 augustus 2022, zodat Digipoort blijft werken en je je Aangiften kunt blijven indienen.

Als je met KING ERP je aangiftes indient bij de belastingdienst via een eigen certificaat, dan dien je het ‘Private rootcertificaat van de staat der Nederlanden’ te downloaden en te installeren op je computer als ‘basiscertificeringsinstantie’.

• Dit betreft dus het PKI-Overheidscertificaat van Digipoort zelf.
  • Je eigen PKI-Overheidscertificaat blijft onveranderd geldig en noodzakelijk.

Check:
Kijk in KING ERP bij ‘Financieel >Aangiften >Vaste gegevens elektronische aangifte’, of bij de rubriek ‘Aanlevermethode’ de waarde ‘Via Digipoort WUS’ is ingevuld.

In dat geval dien je de stappen te nemen in het document: ‘Installeren Private rootcertificaat (pdf)‘.

Op 15 augustus a.s. zullen wij omschakelen naar het endpoint met het Private uitgegeven certificaat.

Vanaf dat moment kan je alleen nog aangifte doen als je het root-certificaat correct hebt geïnstalleerd.

Workaround wanneer het installeren niet lukt voor 15 augustus:

Als de installatie van het Private rootcertificaat niet lukt vóór 15 augustus en er moeten toch aangiften de deur uit, dan is er een mogelijkheid het oude Endpoint van Digipoort te gebruiken.

Zorg ervoor dat je uiterlijk 19 oktober 2022 alsnog het juiste Private rootcertificaat hebt geïnstalleerd.