Topic: Nieuwe Rabo Boekhoudkoppeling voor bestaande gebruikers

*Let op: deze informatie is bedoeld voor gebruikers die overstappen met een bestaande bankkoppeling

Nieuwe koppeling King5
Ben je een nieuwe klant en ga je voor het eerst je Rabobank bankrekening koppelen met King5? Klik dan hier voor jouw stappenplan.

Nieuwe koppeling KING Finance
Maak je gebruik van KING Finance en wil je je Rabobank bankrekening voor het eerst koppelen? Neem dan telefonisch contact op met onze supportprofessionals via 088 033 53 40 en kies voor optie 1.

27 juli 2022 | Update ‘Belangrijke mededeling Rabobank’

Rabobank: “De ‘oude’ bankkoppelingen worden gedeactiveerd vanaf 10 augustus a.s.

26 juli 2022 | Belangrijke mededeling Rabobank

De Rabobank heeft aangekondigd dat de ‘oude’ bankkoppelingen stapsgewijs worden gedeactiveerd vanaf 10 augustus a.s. Dit betreft Rabobank bankrekeningen met een nog niet vernieuwde Boekhoudkoppeling.

KING Software heeft het verzoek ingediend bij de Rabobank om dit uit te stellen gezien o.a. de vakantieperiode. Hier hebben we nog geen reactie/feedback op ontvangen.

Zodra wij meer weten zullen we jullie informeren, houdt daarom onze berichten in de software of op deze webpagina in de gaten.

19 juli 2022 | Update Boekhoudkoppeling

• Het omzetten van de oude Rabobank koppeling naar de nieuwe Rabobank koppeling in King Finance is verbeterd: de bij ons bekende issues zijn opgelost.
  • We werken ook aan een controle mogelijkheid om in King Finance te controleren of de toestemming voor de Rabobank boekhoudkoppeling (nog) aanwezig is.
    Deze controle kan dan per bankrekening worden uitgevoerd.
  • Je kunt, zonder in te loggen op King ERP of King Finance, de bestaande Rabobank koppelingen omzetten naar de nieuwe Rabobank boekhoudkoppeling.
    Nb. Dit geldt ook indien er voor actieve Rabobank koppelingen geen toestemming aanwezig is.
    Koppel deze bankrekeningen via:  KING Finance en KING ERP > ‘rabo-overstap’

15 juli 2022 | Update Boekhoudkoppeling

• We hebben de Boekhoudkoppeling met de Rabobank geüpdatet, zodat er geen dubbele transacties meer worden ingelezen en verwerkt.
  • We zullen vandaag batchgewijs de afgelopen ‘niet ingelezen’ bankafschriften gaan inlezen.

Om je Rabobank Boekhoudkoppeling te updaten kun je de volgende stappen volgen voor KING Finance of KING ERP.

KING Finance

KING ERP

Kijk hier om je bestaande Rabobank koppeling in KING Finance te updaten. Kijk hier om je bestaande Rabobank koppeling in KING ERP te updaten.

14 juli 2022 – 13:00 | Belangrijk bericht

• We zijn bezig om de Boekhoudkoppeling met de Rabobank te verbeteren.
  • Hierin wordt o.a. een aanpassing opgenomen ter voorkoming van dubbele afschriften.

Wanneer deze koppeling live gaat, vermelden we dat hier direct.

14 juli 2022 – 10:00 | Belangrijk bericht

Het kan voorkomen dat bankafschriften van de afgelopen dagen niet direct (automatisch) worden ingelezen.

• We zijn bezig dit batchgewijs op te pakken, dus importeer de ontbrekende rekeningafschriften NIET handmatig.
    Je loopt anders kans dat een en ander dubbel in je administratie komt.

Update 30 juni 2022:

• De Rabobank Boekhoudkoppeling voor KING Finance en KING ERP kun je vanaf heden opnieuw koppelen.

KING Finance

KING ERP

Kijk hier om je bestaande Rabobank koppeling in KING Finance te updaten. Kijk hier om je bestaande Rabobank koppeling in KING ERP te updaten.

Update 27 juni 2022: Update je Rabobank koppeling

Koppel elke Rabobank rekening opnieuw, zodat je deze vanaf 1 juli 2022 kunt blijven gebruiken om je bankafschriften te importeren. Zodra de KING Finance update waarmee je de Rabobank koppeling kan updaten beschikbaar is, krijg je hierover bericht.

• NB. Wanneer je pas na 31 juli de bankrekening(en) kunt overzetten, neem dan contact op met onze Support afdeling.

Klik hieronder bij de juiste Software om je bestaande Rabobank-rekeningen te updaten naar de nieuwe ‘Rabobank Boekhoudkoppeling’.

KING Finance

KING ERP

Kijk hier om je bestaande Rabobank koppeling in KING Finance te updaten. Kijk hier om je bestaande Rabobank koppeling in KING ERP te updaten.

Update 24 juni 2022: Update je Rabobank koppeling

Per 1 juli 2022 zal de huidige Rabobank koppeling met je administratie stoppen.

• Je zult elke gekoppelde bankrekening opnieuw moeten koppelen om de nieuwe ‘Rabobank Boekhoudkoppeling’ te kunnen gebruiken en je bankafschriften te importeren.
    • NB. Wanneer je pas na 31 juli de bankrekening(en) kunt overzetten, neem dan contact op met onze Support afdeling.

KING Finance:

Kijk hier voor de stappen die je kunt volgen om je bestaande Rabobank koppeling in KING Finance te updaten naar de nieuwe ‘Rabobank Boekhoudkoppeling’.

KING ERP:

Kijk hier om je bestaande Rabobank koppeling in KING ERP te updaten naar de nieuwe ‘Rabobank Boekhoudkoppeling’.

Update 23 juni 2022: informatie ondersteuning oude Rabobank BoekhoudKoppeling.

De ondersteuning met je oude boekhoudkoppeling met de Rabobank is gewijzigd naar 1 augustus 2022.
Tot en met 31 juli a.s. kun je nog met je huidige koppeling blijven werken.

We zijn druk bezig om de Rabo Boekhoudkoppeling in onze software te implementeren zodat deze op tijd werkt.

Update 24 mei 2022: nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling KING Accountancy en KING Finance.

Per 1 juli 2022 beëindigt Rabobank zijn bestaande bankkoppeling. Dit betekent dat je vanaf dat moment via de oude koppeling geen afschriften meer ontvangt en geen betalingen en incasso’s meer kunt versturen in KING Finance en KING Accountancy.

• Wat betekent de nieuwe koppeling voor KING Accountancy en KING Finance gebruikers?
    • Wanneer de nieuwe koppeling gereed is activeer je deze direct vanuit KING Accountancy en KING Finance.
    • Dit doe je door een Rabobankrekening te selecteren en je eenmalig aan te melden voor de nieuwe koppeling.
    • Je oude koppeling wordt automatisch stopgezet en de software begeleidt je verder door het aanmeldingsproces.
    • Na het activeren van de nieuwe koppeling kan het maximaal 2 werkdagen duren voordat je betalingen en incasso’s kunt uitschrijven.
    • Afschriften worden wel de volgende dag direct aangeleverd.

Nieuwe koppeling voor 1 juli werkzaam
Op dit moment werken wij aan de nieuwe koppeling, zodat je deze voor 1 juli kunt gebruiken. We verwachten je hier snel meer over te kunnen vertellen en houden je op de hoogte via onze nieuwsbrief en onze supportwebsite.

• Binnenkort kun je hier ook lezen wat de nieuwe koppeling inhoudt voor KING ERP.

22 februari 2022

Op dit moment informeert de Rabobank zijn klanten over een nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling voor zakelijke rekening(en). In deze communicatie geven zij aan dat de huidige koppeling op 1 juli 2022 stopt.

Wij zijn op de hoogte van deze nieuwe koppeling en informeren je als klant uiteraard tijdig en ruim voor 1 juli 2022 over het in gebruik nemen van deze vernieuwde Rabo BoekhoudKoppeling in combinatie met onze producten.

We vragen je verdere berichtgeving vanuit ons af te wachten. Je huidige boekhoudkoppeling blijft werkzaam tot 1 juli 2022 en daarom hoef je daar nu nog niks aan te wijzigen.