Het komt bij ons vaak voor dat artikelen die op de verzamellijst staan niet voldoende op voorraad zijn. Dat betekent dat we de aantallen die nageleverd worden in King alsnog op backorder moeten zetten en dat kost veel tijd! Is daar niets aan te doen?

Een King-gebruiker kan daar zeker wat aan doen. In programma VERKOPEN > VASTE GEGEVENS ORDERS/FACTURERING, tabkaart Orderregels kan worden ingesteld dat alleen de op dat moment in voorraad zijnde aantallen geleverd en/of gefactureerd worden. De rest wordt direct automatisch in backorder geplaatst, dus dat hoeft niet meer achteraf handmatig te worden gedaan.

In de rubriek Aantal deze levering kan worden gekozen uit drie mogelijkheden: LeegAantal besteld en Aantal in voorraad (vrije voorraad):

Kan ik er voor zorgen dat artikelen automatisch in backorder worden geplaatst

  • Bij de keuze Leeg kies je er voor om tijdens de orderinvoer zelf het aantal te leveren in te voeren. Maar ook dan is het mogelijk om met functietoets F8 het totaal nog te leveren of met functietoets F9 het aantal in (vrije) voorraad te selecteren.
  • Met de keuze Aantal besteld word automatisch het aantal overgenomen dat is opgegeven in de rubriek Aantal besteld. In deze voorbeeld situatie is die keuze niet handig.
  • Met de keuze Aantal in voorraad (vrije voorraad) wordt de actuele vrije voorraad van het betreffende magazijn overgenomen. De vrije voorraad is de Magazijnvoorraad minus het Aantal gereserveerd. Dat aantal kan lager zijn dan het aantal dat de klant besteld heeft. Indien dat zo is, wordt het tekort direct in backorder geplaatst:

Kan ik er voor zorgen dat artikelen automatisch in backorder worden geplaatst